Join us
Login

CIONET Web Conferentie Cloud for Regulated Industries 19/11

Published by Marita Vleugel
November 20, 2020 @ 1:58 PM

The power of innovation: Cloud for Regulated Industries

Donderdag 19 november is CIONET met zo'n 30+ Digital Leaders tijdens de "Cloud for Regulated Industries" CIONET Web Conferentie - powered by IBM - samengekomen om met elkaar in gesprek te gaan over de kansen en bijkomende uitdagingen die de (gang naar de) Cloud ze stelt.

Herman van Bolhuis (CIONET) ging in gesprek met een aantal CIO's en experts die hun ervaringen en expertise rondom de Cloud journey binnen hun organisaties deelden. Maar vooral ook over het feit dat er andere regels gelden voor gereguleerde sectoren en soms ook specifieke dilemma’s rondom cloud oplossingen.

De experts van Digital leaders waarmee wij in gesprek gingen deze middag waren:

Ondere andere banken, ziekenhuizen en overheden zijn veelal met data - in de cloud - bezig die gevoeliger kunnen zijn dan de data in andere sectoren. Voldoen aan wet- en regelgeving (compliance) is voor bedrijven heel belangrijk. Want hoe bescherm je gegevens (AVG) als de data 'in de cloud' staat? En hoe regel je de aansprakelijkheid als al je processen zich in de cloud afspelen? Dat moet allemaal worden vastgelegd. Het belang van risicobeheersing en het toezicht daarop wordt door veel bedrijven onderkend. Maar toezichthouders oefenen steeds meer druk uit. De drang naar meer controle op de manier waarop instellingen zaken doen, omgaan met persoonsgegevens en hun plichten op het gebied van risicobeheersing uitoefenen, lijkt steeds groter te worden. De eisen worden zwaarder en preciezer, maar tegelijk wordt het tijdsbestek waarbinnen voldaan moet worden aan nieuwe wet- en regelgeving steeds korter. Kortom deze middag zijn er goede en interessante gesprekken gevoerd over de uitdagingen waar bedrijven tegenaan lopen wanneer ze naar de cloud gaan. En vooral ook hoe ze hier mee om kunnen gaan.

Ter afsluiting van deze web conferentie hebben alle deelnemers tijdens een - door Miraeus Cocktails Services gehoste - virtuele cocktail workshop een tweetal heerlijke (alcoholvrije) cocktails gemaakt. Alle deelnemers hadden voorafgaand aan de sessie een leuk cocktail cadeaupakket thuis ontvangen.

CIONET en IBM bedanken de panelleden en deelnemers voor hun tijd én bijdrage aan deze web conferentie. Sharing is Caring! 

(Nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om met experts, CIO’s en Digital Leaders van gedachten te wisselen over Cloud vraagstukken? Stuur dan een mail naar floortje@cionet.com om toegang te krijgen tot de online CIONET community App, onze web conferenties en andere bijeenkomsten.
Posted in:CIONET Netherlands

Subscribe by Email

No Comments Yet

Let us know what you think