Generative AI could deliver in annual growth by 2032, by investing in people

Published by Marita Vleugel
February 08, 2024 @ 11:15 AM

Antwoorden beginnen zich af te tekenen

Met de opkomst van generatieve AI op het wereldtoneel was het duidelijk dat er iets groots stond te gebeuren - voor de economie, het bedrijfsleven en de maatschappij, voor de levensonderhoud van mensen. Maar hoe groot zou de verandering zijn? Wanneer zou het toeslaan? En zou de impact destructief of productief zijn, omarmd of gevreesd worden, verenigend of polariserend?

Volgens onderzoek van partner Cognizant zou de technologie tegen 2032 de Amerikaanse GDP kunnen versterken met maar liefst $1,043 biljoen aan extra jaarlijkse waarde - een economische groei groter dan de hele Amerikaanse bouwsector.
 
 
We zullen een stijging zien in de adoptie van gen AI; terwijl naar schatting tot 13% van de bedrijven de technologie binnen drie tot vier jaar zouden kunnen gebruiken, zou bijna de helft het binnen een decennium kunnen omarmen, volgens ons meest optimistische scenario.
 
Deze opmerkelijke voorspelling benadrukt niet alleen de kracht van gen AI om veel werkzaamheden in alle sectoren van de economie te verbeteren, aan te vullen en te automatiseren, maar zet ook het toneel voor een diepgaande verschuiving in hoe we werk, productiviteit en economische groei benaderen.
 

Bedrijven die generatieve AI adopteren

Om de impact van generatieve AI op productiviteit en de toekomst van werk te kwantificeren, werkten we samen met Oxford Economics om een economisch model te creëren. Het model is gekalibreerd om drie scenario's weer te geven die lage, middelmatige en hoge niveaus van adoptie door bedrijven laten zien.
 
Terwijl er meerdere studies over dit onderwerp zijn gepubliceerd, wilden we analyseren hoe deze krachtige technologie daadwerkelijke mensen, banen en loopbanen zou kunnen beïnvloeden - en bij uitbreiding de productiviteit van bedrijven en de economie. Het model duikt in de 18.000 taken die de Amerikaanse economie stimuleren en onderzoekt zorgvuldig de impact die generatieve AI zou kunnen hebben op de 1.000 banen die uit deze taken bestaan.
 
Hoewel we ons hebben gericht op de Amerikaanse beroepsbevolking, kunnen de algemene thema's die voortkomen uit de bevindingen wereldwijd worden toegepast. Dit komt doordat de taken - en de theoretische mogelijkheid voor generatieve AI om ze uit te voeren of te ondersteunen - hetzelfde blijven, ondanks verschillen in hun relatieve belang en de snelheid van adoptie van land tot land.
 
Het model duikt in de 18.000 taken die de Amerikaanse economie stimuleren en onderzoekt zorgvuldig de impact die generatieve AI zal hebben op de 1.000 banen die uit deze taken bestaan.
 
Wat er is geleerd heeft diepgaande implicaties voor werknemers - en voor de toekomst van werk. Het model toont aan dat in de komende 10 jaar de meeste banen (90%) op de een of andere manier kunnen worden verstoord door generatieve AI. Iedereen, van administratieve assistenten tot CXO's, zal worden beïnvloed.
 
In totaal kan ongeveer 9% van de huidige Amerikaanse beroepsbevolking worden verdrongen door generatieve AI. Op basis van een analyse van eerdere economische verschuivingen is het mogelijk dat 11% van de ontheemde werknemers - of bijna 1% van de totale beroepsbevolking - moeite kan hebben om opnieuw werk te vinden.
 
De tijd is nu, nu gen AI begint toe te nemen, voor leiders om de basis te leggen voor een nieuw vertrouwenspact, waarbij ervoor wordt gezorgd dat gen AI niet alleen een positieve kracht is voor economische productiviteit, maar ook voor werknemers en de maatschappij. Als ze slagen, zouden we een tijdperk van onvoorstelbare rijkdom en efficiëntie kunnen binnengaan. Als ze dat niet doen, zouden we een lange periode van onrust en strijd kunnen tegemoet gaan, waarvan nu al glimpen te zien zijn onder AI-makers zelf.
 
 

Powered by CIONET Netherlands and partner:

Cognizant_logo_2022.svg-1  

 

Posted in:CIONET Netherlands

No Comments Yet

Let us know what you think

You May Also Like

These Stories on CIONET Netherlands

Subscribe by Email