CIO-diner over first time right’ Quality Assurance for S/4HANA-migraties

Published by Marita Vleugel
May 08, 2023 @ 1:50 PM

CIO-diner over first time right’ Quality Assurance for S/4HANA-migraties

We kijken terug op een gezellig en goed CIO-diner 18 april jl. over first time right’ Quality Assurance for S/4HANA-migraties in restaurant Versaen in Ravenswijk. Het waren interessante discussies met aanwezige CIO's, digital leaders en subject-matter experts van Cognizant, Tricentis en SAP.

Als de basis van de meest kritieke bedrijfsprocessen van een organisatie kan het moderniseren van SAP ongelooflijk krachtig zijn - maar het moet in één keer goed  zijn, op een manier die rekening houdt met de unieke SAP-omgeving, applicatie-architecturen en bredere doelstellingen van uw organisatie op  het gebied van digitale transformatie. Bekende knelpunten bij SAP-migraties zijn late business betrokkenheid, data,  autorisaties en testen. Aangezien veel ondernemingen de komende jaren naar SAP S/4HANA zullen migreren, hebben we besproken hoe een soepele en probleemloze migratie kan worden gegarandeerd.
 
Paul van den Broek van Nexperia deelde zijn ervaring met hun S/4 HANA-migratie met behulp van Cognizant en Tricentis. Paul legde de succesfactoren van hun implementatie  duidelijk uit. Het is belangrijk om de business en quality assurance zo  vroeg mogelijk te betrekken en samen testautomatisering op te starten. Op deze manier zijn zowel kwaliteit als snelheid aanwezig voor een succesvolle migratie. Nexperia ervoer de voordelen  van de automatisering tijdens het upgraden van S/4HANA al vroeg in het project.
 
Belangrijkste leerpunten
  • S/4HANA-migraties zijn complex, omdat veel ondernemingen op maat gemaakte oplossingen hebben gebouwd rond hun SAP-landschap en er veel clouddata en meerdere iteraties bij betrokken zijn.
  • Voor een succesvolle migratie is het belangrijk om zo vroeg mogelijk in het proces te starten met quality assurance en testautomatisering. De requirements moeten  in een vroeg stadium worden verzameld en in een modulaire geautomatiseerde testsuite worden ingebouwd. Tests moeten bij elke upgrade en iteratie geautomatiseerd worden uitgevoerd om de juiste kwaliteit en snelheid te garanderen.
  • De business afdelingen moeten vanaf het begin continu betrokken zijn. Duidelijke afstemming op het begrip van de bedrijfsprocessen is essentieel.
Case study
Bekijk ook deze interessante case study van Cognizant over dit onderwerp: Grundfos moves 1.9B records with S/4HANA 

NL20230418 Cognizant Tricentis CIO dinner banner

#CIONET #digitalleaders #CIO #community

Posted in:CIONET Netherlands

No Comments Yet

Let us know what you think

You May Also Like

These Stories on CIONET Netherlands

Subscribe by Email