Advisory Board Diner van CIONET Nederland: Een Avond van Inzicht en Discussie over de Toekomst van AI

Published by Marita Vleugel
February 08, 2024 @ 10:19 AM

Advisory Board Diner van CIONET Nederland: Een Avond van Inzicht en Discussie over de Toekomst van AI

Op de avond van 6 februari kwam de Advisory Board van CIONET Nederland samen bij Restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht. Het gezelschap bestond uit een indrukwekkende lijst van CIO’s en digital leaders die allemaal een stempel drukken op het Nederlandse en internationale technologielandschap.

Gesprekken en inzichten over Gen AI

Het diner bood een uitstekende gelegenheid voor deze digital leaders om hun inzichten te delen en te discussiëren over een breed scala aan onderwerpen en specifiek over Gen AI. 
 

Praktische Toepassingen van AI

Eén van de belangrijkste discussiepunten was de praktische toepassing van AI, waarbij de Advisory Board leden echte implementaties van AI-technologieën deelden. Van AI voor productiviteit tot klantloyaliteit en -ervaring, de mogelijkheden lijken eindeloos, maar er rezen ook ethische vraagstukken en zorgen over governance en wetgeving.
 

Governance en Ethiek in AI en De Rol van Wetgeving en Toezicht

Het dilemma van AI-governance en de integratie ervan in bestaande regelgeving werd uitvoerig besproken, evenals de ethische kant van AI, met een nadruk op het gebruik van AI voor zowel positieve als negatieve doeleinden, waaronder criminaliteit en privacykwesties. Het recente voorstel van de EU voor een AI Act werd ook besproken, samen met de vraag of we klaar zijn voor de rekenkracht van AI en de snelheid waarmee deze zich ontwikkelt.
 

Veranderingen in Bedrijfsmodellen door AI

Verder werden er interessante inzichten gedeeld over onderwerpen als veranderingen in bedrijfsmodellen door AI, de rol van cloud computing, en de groeiende noodzaak van cybersecurity in een wereld waarin AI een steeds prominentere rol speelt. De discussies waren levendig en verhelderend, met deelnemers die hun eigen ervaringen en uitdagingen deelden en samenwerkten om oplossingen te vinden voor de complexe vraagstukken die gepaard gaan met de opkomst van AI.
 

Netwerken en Relaties BouwenIMG_3407

Het diner bood niet alleen een platform voor kennisdeling en inzicht, maar ook voor het opbouwen van waardevolle relaties en netwerken tussen digital leaders uit verschillende sectoren. De avond eindigde met een gevoel van optimisme en opwinding over de mogelijkheden die AI biedt, maar ook met een gezamenlijk besef van de verantwoordelijkheid die we hebben om ervoor te zorgen dat deze technologie op een ethische en verantwoorde manier wordt ingezet.
 
Al met al was het Advisory Board diner van CIONET Nederland een inspirerende en verrijkende ervaring, die de deelnemers met inspirerende perspectieven naar huis liet gaan en hen nieuwe inzichten bood voor de uitdagingen en kansen die de toekomst met zich meebrengt op het gebied van AI en technologie.
 
Posted in:CIONET Netherlands

No Comments Yet

Let us know what you think

You May Also Like

These Stories on CIONET Netherlands

Subscribe by Email