De Transformatie van Netwerken: Secure Access Service Edge (SASE) - Fortinet

Published by Marita Vleugel
December 14, 2023 @ 9:43 AM

 

Single-Vendor SASE For Dummies, Fortinet Special Edition

De wereld van bedrijfsnetwerken ondergaat een ongekende transformatie door digitale innovatie, cloudadoptie en de verschuiving naar een hybride werkomgeving. Organisaties vertrouwen steeds meer op cloudgebaseerde bronnen, zoals software-as-a-service (SaaS)-applicaties. Deze afhankelijkheid benadrukt de noodzaak van een nieuwe aanpak voor veilige netwerktoegang, met name de uitdagingen van impliciet vertrouwen die inherent zijn aan verouderde netwerkarchitecturen.
 
Download dit gemakkelijk te lezen en te begrijpen e-boek: Single-Vendor SASE For Dummies, Fortinet Special Edition. Het bestaat uit zes boeiende en verhelderende secties. Elk hoofdstuk is geschreven als een op zichzelf staand stuk om je te helpen SASE-oplossingen beter te begrijpen, dus sla gerust stukken over of lees ze in een andere volgorde.
Moderne zakelijke gebruikers vereisen onmiddellijke, ononderbroken toegang tot netwerk- en cloudgebaseerde bronnen en gegevens, inclusief bedrijfskritische toepassingen, vanaf elke locatie, op elk apparaat en op elk moment. De uitdaging ligt in het feit dat veel van de problemen die voortkomen uit digitale innovatie-inspanningen, zoals dynamisch veranderende netwerkconfiguraties en de snelle uitbreiding van het aanvalsoppervlak, betekenen dat veel traditionele beveiligingsoplossingen niet langer het gewenste niveau van beveiliging en toegangsbeheer bieden dat organisaties en gebruikers nodig hebben.
 
Secure Access Service Edge (SASE) is een bedrijfsstrategie die netwerkbeveiligingsfuncties combineert met wide-area network (WAN) mogelijkheden. Het doel van SASE is om de dynamische, veilige toegangsbehoeften van de hedendaagse organisaties te ondersteunen. SASE speelt een cruciale rol bij het waarborgen van beveiliging op elke locatie, inclusief aan de WAN-rand, cloud-rand, datacenter-rand, kern-rand en eindapparaten die worden gebruikt door de hybride werknemers van vandaag.
 
De integratie van beveiliging en netwerkfunctionaliteit binnen het SASE-framework biedt een holistische benadering van beveiliging. Door gebruik te maken van cloud-native architectuur en gedistribueerde beveiligingsdiensten, maakt SASE het mogelijk om beleid consistent toe te passen en bedreigingen te detecteren en te blokkeren over het hele netwerklandschap. Dit betekent dat gebruikers kunnen profiteren van verbeterde prestaties, lagere latentie en betere gebruikerservaringen, terwijl tegelijkertijd de beveiliging op verschillende niveaus wordt gehandhaafd.
 
Het is duidelijk dat de evolutie van netwerken niet alleen draait om connectiviteit, maar ook om het creëren van een veilige, flexibele en schaalbare omgeving die aansluit op de behoeften van moderne organisaties. SASE belooft een nieuwe norm te worden in het tijdperk van digitale transformatie door een geïntegreerde aanpak van netwerk- en beveiligingsuitdagingen te bieden, en zo organisaties in staat te stellen om met vertrouwen en efficiëntie te opereren in een steeds veranderend zakelijk landschap.

Single-Vendor SASE For Dummies, Fortinet Special Edition

Dit gemakkelijk te lezen en te begrijpen e-boek bestaat uit zes boeiende en verhelderende secties. Elk hoofdstuk is geschreven als een op zichzelf staand stuk om je te helpen SASE-oplossingen beter te begrijpen, dus sla gerust stukken over of lees ze in een andere volgorde. image-single-vendor-sase-for-dummies
 
De hoofdstuktitels zijn:
  1. Recognizing the Challenges of Securing a Hybrid Workforce
  2. Understanding the Need for Single-Vendor SASE
  3. Identifying the Key Components of a Single-Vendor SASE Solution
  4. Exploring Single-Vendor SASE Use Cases
  5. Going Further with Fortinet Universal SASE
  6. Ten Evaluation Criteria for Single-Vendor SASE
 

 


Powered by CIONET Netherlands business partner:
Logo Forinet blog

 

Posted in:CIONET Netherlands

No Comments Yet

Let us know what you think

You May Also Like

These Stories on CIONET Netherlands

Subscribe by Email