CIONET Tech & Trends Webinar Smart Industry Solutions: Private 5G

Published by Marita Vleugel
June 22, 2023 @ 12:59 PM

Tijdens de CIONET Tech & Trends Webinar kwamen 23 mei zo'n 30+ CIO's en digital leaders virtueel bijeen om met elkaar in gesprek te gaan over de voor- en nadelen van Smart Industry Solutions zoals Private 5G. 

Het was een interactief vraaggesprek tussen aanwezigen, waarbij Frits Oswald, Senior Vice President IT Infrastructure bij Frankfurt Airport (Fraport AG) zijn ervaringen deelde over een Smart Industry Solution die bij Fraport is geïmplementeerd: private 5G. Dit private 5G-netwerk is een eigen netwerk dat bedrijven kunnen opzetten om de voordelen van 5G-technologie te benutten, maar dan zonder afhankelijk te zijn van openbare netwerken.

Luchthavens zijn dynamische omgevingen waarin veel beweging en veranderingen plaatsvindt, denk bijvoorbeeld aan smart parking, bagage- en vrachtlogistiek, toegangscontrole, beveiliging en video-surveillance. Private 5G-netwerken maken het mogelijk om snel nieuwe diensten en toepassingen toe te voegen of bestaande diensten te wijzigen om beter te voldoen aan de veranderende behoeften van de luchthaven. Deze technologie is ook toepasbaar in veel andere omgevingen.

Jeroen van Hamersveld, Managing Director bij NTT Ltd. in Nederland vertelde over hoe ze vanuit NTT Ltd. organisaties adviseren rondom het ontwerpen, implementeren en beheren (ook qua security) van private 5G-netwerken. NTT Ltd. biedt ook een reeks diensten en oplossingen die gebruikmaken van private 5G-netwerken, zoals industriële IoT (Internet of Things)-oplossingen, slimme steden en slimme fabrieken. Door deze oplossingen kunnen bedrijven profiteren van de hogere bandbreedte, betrouwbaarheid en snelheid van 5G, terwijl ze toch de controle houden over hun eigen netwerk. 

Meer weten over deze Tech & Trends update webinar? Of interesse om een eigen Tech & Trends update webinar te organiseren? Neem contact op met Marita Vleugel.

Posted in:CIONET Netherlands

No Comments Yet

Let us know what you think

Subscribe by Email