Join us
Login

Cloud Security, Governance & Compliance dilemma's 2021

Published by Marita Vleugel
December 04, 2020 @ 4:59 PM

Cloud Security, Governance & Compliance dilemma's 2021

Donderdag 3 december ging Herman van Bolhuis (CIONET) met 30+ Digital Leaders online en een aantal tafelgasten in de 3D Makers Zone Studio te Haarlem in gesprek over Cloud Security, Governance & Compliance. 

De tafelgasten deze middag waren:

  • Edwin Erckens, Digital Program Leader bij Randstad
  • Harry Wiltenburg, CIO bij Vektis
  • Anna Van Wassenaer-Golla, Security Services Cloud EMEA Lead bij IBM.

Onder het genot van een zeer uitgebreid assortiment pepernoten van Van Delft Pepernotenfabriek te Haarlem - waarvan alle deelnemers een mooi pakket thuis hadden ontvangen - gingen de tafelgasten en deelnemer met elkaar in gesprek over de ervaringen maar ook dilemma's rondom Cloud Security, Governance & Compliance.

Steeds meer organisaties brengen hun infrastructuur en dienstverlening naar de cloud middels een multi-cloud strategie. Maar ondanks alle voordelen van een multi-cloud strategie, zijn er toch ook een aantal uitdagingen. Het is bijvoorbeeld niet altijd overzichtelijk hoe veilig de data is door de (interactie tussen) de diverse hosts en services. Dat kan er voor zorgen dat hackers makkelijker kwetsbaarheden binnen de infrastructuur kunnen vinden. En het kan ook lastig zijn om te voldoen aan de naleving van wet- of regelgeving zoals bijvoorbeeld AVG. Vooral dit ‘compliance’ stuk is een belangrijke voorwaarde voor organisaties om wel (of niet) voor een cloud platform te kiezen.

CIONET en IBM bedanken de panelleden en deelnemers voor hun tijd én bijdrage aan deze web conferentie. Sharing is Caring! 

(Nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om met experts, CIO’s en Digital Leaders van gedachten te wisselen over Cloud Security, Governance & Compliance? Stuur dan een mail naar floortje@cionet.com om toegang te krijgen tot de online CIONET community App, onze web conferenties en andere bijeenkomsten.

1-Dec-02-2020-10-45-56-78-PM

Posted in:CIONET Netherlands

Subscribe by Email

No Comments Yet

Let us know what you think