Join us
Login

Smart Industry: 5G indoor opportunities voor manufacturing

Published by Marita Vleugel
November 13, 2020 @ 9:58 PM

Smart Industry: 5G indoor opportunities voor manufacturing

Tijdens het Fast Forward Insights (video) interview over '5G indoor opportunities voor manufacturing'  gaat Herman van Bolhuis (CIONET & bestuurslid FME) in gesprek met Paul Cobben (KPN). Bekijk hier het video interview.

De komende industriële revolutie is onlosmakelijk verbonden met 5G. De opvolger van 4G betekent voor de Nederlandse maakindustrie dat men gebruik kan gaan maken van draadloze machines, autonoom rijdende robots, augmented reality op de fabrieksvloer en van een mobiel netwerk dat garanties biedt over de beschikbare bandbreedte. Allemaal zaken die cruciaal zijn in een ’wireless factory‘ die het fundament vormt voor de fabrieken van de toekomst.

Paul Cobben, KPN’s sector developer manufacturing: ‘Met 5G indoor op 3,5 GHz kunnen we nu al aan de slag, in tegenstelling tot 3,5 GHz outdoor die pas in 2022/2023 valt te gebruiken.’ Verder combineert KPN 5G indoor met Ultra Wide Band (UWB). UWB wordt gebruikt om objecten op de fabrieksvloer en in magazijnen realtime te volgen. Hun positie valt tot op 30 centimeter nauwkeurig vast te stellen, maar vaak zelfs nog nauwkeuriger.

Fast Forward Insights - the innovation unconference 1 oktober 2020 werd georganiseerd door CIONET Netherlands - 3D Makers Zone - FME - SmartIndustries.

(Nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om met experts, CIO’s en Digital Leaders van gedachten te wisselen? Stuur dan een mail naar floortje@cionet.com om toegang te krijgen tot de online CIONET community App, onze web conferenties en andere bijeenkomsten.

Posted in:CIONET Netherlands

Subscribe by Email

No Comments Yet

Let us know what you think