Join us
Login

Kopwerk & Duurzaamheid; de 9e CIONET IT Leaders Cycling Challenge in het teken van Tank!

Published by Floortje
June 11, 2019 @ 11:48 AM

Begin oktober vorig jaar reed hij zijn laatste koers als wielerprof bij JumboLotto, 2 weken later startte hij als Promotor van Duurzaamheid maar op 17 mei 2019 stapte hij gewoon weer op de fiets voor de 9e CIONET IT Leaders Cycling Challenge; Bram Tankink was dit jaar onze gastspreker.

In samenwerking met Aart Vierhouten (oud Rabobank prof, bondcoach van de beloftes en ontdekker van Tom Dumoulin) en Mirjam Langedijk (MIR Sportmarketing) organiseerde CIONET, mmv Alfred de Jong van Bizzywheels, voor de 9e keer deze ultieme tourtocht voor fietsende IT leaders in Nederland. 100 deelnemers in 9 teams melden zich op de Olympische gronden van Papendal in de bossen van Arnhem. Deze omgeving straalt een en al topsport uit, en deze dag staat traditiegetrouw in het teken van luisteren, leren en meedoen aan topsport. 

Elk jaar weet de organisatie weer een inspirerende spreker aan het evenement te verbinden, zoals Sunweb’s Iwan Spekenbrink, Leontien van Moorsel, Joop Zoetemelk of Ronde van Vlaanderen winnaar Nikkie Terpstra. Maar dit jaar stond de humor in de sport centraal met smaakmaker van het peloton; Bram Tankink.

In de ochtend nestelde deelnemers uit bekende IT organisaties aan vraag en aanbodzijde van de IT markt zich met koffie, taart en in nagelnieuw tenue zich rond de daggast om te luisteren naar zijn kleurrijke avonturen tijdens 17 jaar profrennerschap.  

Net als in zijn onlangs verschenen biografie ‘Tank’ waren het geen verhalen over  doping, de glitter en glamour van het wielrennen. Geen verhaal van een wielrenner die er van kleins af aan droomde om wereldkampioen te worden en dat vervolgens ook werd. Ook niet over de gevallen renner die is gesneuveld onder roem en druk. In bijna een uur wist Tank te boeien met een mooie inkijk in het leven van Tankink als wielrenner, doorspekt met anekdotes over zijn ervaringen in de verschillende teams en met andere topwielrenners. 

 20190517_Leon van Bon_CIONET_1S9A7623 

De afsluiting van het binnendeel was de nadere introductie van het MIR Sportmarketing begeleidingsteam met ex toppers als Mirjam Melchers, Astrid Schop, Kenny van Hummel en huisfotograaf Leon van Bon.

En toen was het koers! Er was keuze uit 65, 85 en 95 kilometer en per afstand in 2 of 3 niveaus over, op en langs de Posbank. Het blijft een prachtige omgeving om te klimmen, te dalen en zelfs te fietsen in de waaier; en dat laatste is nodig met een fris tegenwindje. 

Lunch onderweg en een pastabuffet aan de finish; never change a winning team!

Hoewel deze dag om de Olympische gedachte draait waren er toch nog wat prijzen te winnen aan het eind; prachtfoto’s van Leon van Bon, natuurlijk ook ‘Tank’ en het fraaie nieuwe boek van Aart Vierhouten: Kopwerk.

De organisatie verkent momenteel nieuwe locaties en routes in het zuiden van het land voor de 2020 Cycling Challenge. Deze 10e editie zal ook weer bijzonder worden! Het aantal teams is gemaximeerd op 15 en reeds 60% heeft toegezegd. Wil je meedoen met een bedrijfsteam? Meld je dan op tijd aan!

Foto's deelnemende teams:

Posted in:CIONET Netherlands

You May Also Like

These Stories on CIONET Netherlands

Subscribe by Email

No Comments Yet

Let us know what you think