Join us
Login

CIONET LIVE: The end of the IT department (Part 2) Automatisering van de automatisering - 7 februari 2019

Published by Floortje Akkerman
January 08, 2019 @ 11:23 AM

Alweer 9 jaar gelen kwam Gartner met de kreet The end of the department formerly known as the IT department. Als CIONET hebben we er toen ook een sessie aan besteed. Intussen is er enorm veel gebeurd in het IT landschap.

Copy_of_CIONET_LIVE_2019-1__februari___2_-1

Nieuwe manieren van werken en ontwikkelen, nieuwe technologie die bepaalde rollen overbodig maakt, andere delen van de organisatie die IT inzetten in de kern van de business processen en dit niet altijd doen in samenwerking met de IT afdeling, Cloud, cloud, cloud en dan nu de slag naar een autonome IT omgeving. AI, Deep Learning en alles data centric. 

Tijd om te gaan praten over de automatisering van de automatisering. De nieuwe digitalisering-slag zal veel impact hebben op mens en organisatie. Kosten zijn nog steeds erg belangrijk, maar tegenwoordig ook de innovatie capaciteit. Uit diverse onderzoeken binnen het Nederlandse bedrijfsleven blijkt dat op het eerste gezicht de gevolgen op de werkvloer tot op heden beperkt blijven. Maar uit ander onderzoek onder werknemers blijkt dat bijna elke baan van karakter is veranderd als gevolg van automatisering.  Is het personeel in staat en bereid om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die nieuwe technologie biedt? Hoe bereid je werknemers voor op een onzekere toekomst?  IT-afdelingen zijn vaak te veel bezig met het onderhouden van bestaande structuren om te kijken naar hoe de productiviteit verbeterd kan worden. De afgelopen jaren is er binnen veel bedrijven een dusdanig complexe IT-omgeving ontstaan, die niet meer behapbaar is. Daarnaast lijdt niet alleen de interne automatisering onder gebrek aan aandacht, er is een groeiend gebrek aan menskracht.  Kortom, een extra reden om die enorme complexiteit van IT te vereenvoudigen. Deze middag delen een aantal CIO’s en Digital Leaders met elkaar in gesprek over: 

  • Welke technologie is van belang? Het is verstandig een goed en uitgebreid overzicht te hebben van beschikbare technologieën om te kunnen beoordelen wat zinvol is en wat niet?
  • Innoveren heeft altijd gevolgen, dus wat is de impact op de bedrijfsprocessen? Het vinden van een evenwicht is essentieel voor de continuïteit.
  • En last but not least, wat is de impact op het personeel? Vernieuwde bedrijfsprocessen vragen andere vaardigheden van de werknemers. Dit kan middels scholing maar wellicht ook een andere samenstelling van het personeelsbestand. En waar haal je dan de juiste mensen vandaan in deze toch al krappe arbeidsmarkt van IT specialisten.

Sprekers deze dag:

Francis Kraan profielfoto Francis Kraan - Sr. Delivery Manager at Rabobank

Amir Arooni Amir Arooni - Chief Information Officer at NN Group

ruipedroRui Pedro Silva - Global Head of Tech. Deployment at Maersk Logistics

Moderator: Eelko van Leeuwen, CIO at ABN AMRO Clearing BANK

(Nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 7 februari aanstaande met experts, CIO’s en IT Executives van gedachten te wisselen? Neemt u dan contact op met info_nl@cionet.com 

Programma
14:00 uur inloop
14:30 uur interactief programma
17:00 uur netwerkborrel

Datum:         donderdag 7 februari 2019
Tijd:              14:00 uur - 17:00 uur en aansluitend borrel
Locatie:        Haarlem

CIONET LIVE sessies zijn alleen toegankelijk voor IT beslissers, CIO’s en Digital Leaders in functie. Bekijk hier de criteria.

Update terugblik:
20190207_144025-1

20190207_143954-2

Vragen? Laat het ons weten

Posted in:CIONET Netherlands

Subscribe by Email

No Comments Yet

Let us know what you think