Join us
Login

CIONET LIVE: The Proactive CIO - 11 december 2018

Published by Floortje Akkerman
December 03, 2018 @ 12:33 PM
Kom naar het volgende CIONET LIVE event op 11 december 2018 (14:00 - 17:30 uur te Zoetermeer). Schrijf je in door een mail te sturen naar floortje@cionet.com. Let op! Dit CIONET LIVE event is deze keer eenmalig op een dinsdag!

De digitale transformatie vergt veel van de management skills van Digital Leaders. Het is dan ook van belang om het overzicht te behouden op de meerdere speelvelden waarop je namens de IT-afdeling speelt.  Helemaal omdat je als Digital Leader je binnen een complexe samenhang met meerdere steakholders begeeft, is het belangrijk om een duidelijke regiefunctie te nemen, ook richting je Management Team.
Daarnaast is er een groeiende behoefte aan toezichthouders met een informatie technologie achtergrond. Dus ook richting de Raad van Commissarissen van je organisatie is het van belang dat je een leidende rol speelt. Opmerkelijk is dat deze discipline nog steeds onvoldoende vertegenwoordigd is in raden van commissarissen. Ook beperkt het toezicht houden zich nog steeds tot de traditionele aandachtsterreinen ondanks de digitale transformatie van zowel overheid als het bedrijfsleven. Echter toezicht houden is meer dan kennis inbrengen, het is ook een attitude.

Veelal rapporteert de CIO aan de CFO terwijl de enterprise architectuur tegenwoordig ook de strategie en het verdienmodel bepaalt. De executive board moet daar veel meer aandacht voor krijgen en de CIO is degene die ze hierin kan adviseren en met ze op gelijk niveau over de business spreekt. Echter daarvoor moet de CIO heel goed weten hoe de vertaalslag te maken, hoger management werkt en in welk speelveld die board zich bevindt. Dat vergt vaardigheden die je niet zomaar op de werkvloer aanleert.

Of het nu richting het MT of Executive Board is, het is van belang dat Digital Leaders zich heel goed kunnen inleven in de executive board besluitvorming. Maar hoe kun je als Digital Leader de taal van het MT en de executive board leren spreken?

11 december aanstaande komen deze (digital) leaders hierover met CIONET leden van gedachten wisselen:

Antje Kuilboer-Noorman

Antje Kuilboer-Noorman
Commissaris - Coöperatie ParkeerService U.A, Functionaris Ondernemingskamer - Gerechtshof Amsterdam en Lid raad van advies - WorldEmp.

Artie Debidien

Artie Debidien
Managing Director Information Technology/CIO - NIBC Bank 

 

Jorgen van der SlootJörgen van der Sloot
Founding Member - Minkowski EN Program Development & Lead Facilitator - SingularityU The Netherlands 

Programma

14:00 uur inloop

14:30 uur interactief programma
17:30 uur netwerkborrel

Datum:         dinsdag 11 december 2018
Tijd:              14:00 uur - 17:00 uur en aansluitend borrel
Locatie:        te Zoetermeer

CIONET leden kunnen zich hier online aanmelden of een mail sturen naar floortje@cionet.com. Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om het aanstaande CIONET Live event met experts, CIO’s en IT Executives van gedachten te wisselen? Neemt u dan contact op met floortje@cionet.com.

Posted in:CIONET Netherlands

Subscribe by Email

No Comments Yet

Let us know what you think