Join us
Login

Terugblik CIONET LIVE 20 september - De volgende fase van IoT en Technology Convergence

Published by Floortje Akkerman
September 11, 2018 @ 12:44 PM

We zien steeds meer data driven technologie in alle bedrijfsprocessen. IoT, AI, Robotics, Deep Learning, Blockchain en bijvoorbeeld 3D Printing bepalen de nieuwe waardeketens. Steeds meer leren we ook dat niet afzonderlijke technologieën bepalend zijn voor een goede business case.

Juist de samenkomst – technology convergence – van verschillende tech oplossingen zorgt voor de meerwaarde. Een holistische kijk op innovatiestrategieën met een centrale rol voor data gerelateerde technologie lijkt een goede insteek.

20 september werden CIONET leden van harte welkom geheten door gastheer Co van Leeuwen, Program Manager IT Strategy & Transformation bij Capgemini in hun high tec Co-Zone in Utrecht om met elkaar over de volgende fase van IoT en Technology Convergence met elkaar in gesprek te gaan.

IMG_8067 kopie

Het was een interactieve middag bestaande uit verschillende onderdelen waar dit thema vanuit veel diverse invalshoeken werd belicht. Er werd gestart met een aantal inspirerende presentaties door Prof. Dr. Ir. Egbert-Jan Sol (Smart Industry Agenda MinEZ en CTO TNO Industry) en Rajat Sabharwal (Director Smart Industry 4.0 Capgemini) en Pradipto Basu (VP en Chief Digital Officer Capgemini). Vervolgens mochten de deelnemers een aantal workshopsessies “Proof of Concepts” in de Co-Zone bijwonen waar innovatieve en interactieve demo’s werden gegeven door o.a. IBM (Smart Container, door Arjen van de Wetering en Eric Derksen), SAP (Leonardo team, Cold Chain, door Thijs Verkuijlen), IFS (IoT & ERP door Bas de Vos, IFS Labs), Capgemini (Digital Asset Management Dassault door Dirk van Egmond), Assembl3d (PWN Crowd Control door Wesley),  Capgemini (Office Sense, Smart office door Marco van der Pal), Salesforce (Lego Land door Pim de Wit) en Sogeti (High Tech demo Informatieverwering van bruggen door Jeroen van der Meulen.

IMG_8071 kopie

André Crone, Lead Architect Quby (Toon) nam de aanwezigen mee in hoe je Technologie naar een grotere schaal met een goed business model brengt. Met ‘Toon’ als voorbeeld van een nieuw business model voor consumenten. Daarbij werden uitdagingen bij het opschalen van een IoT oplossingen besproken. Bas de Vos, Director IFS Labs, liet aanwezigen zien hoe pragmatisme zegeviert maar ook hoe je IoT inzet om reguliere werkprocessen te optimaliseren. Daarna sprak Max Kranendijk Innovation Manager IoT Platform bij Vodafone Ziggo over hoe je onder andere als innovatie manager zaken voor elkaar krijgt maar ook een aantal interessante IoT voorbeelden waaronder hoe Vodafone Ziggo binnen 6 maanden de eerste prepaid autoverzekeringen heeft gelanceerd. Cor Hartjes, Architect Smart Industry IBM sloot de sessies af met een interessante presentatie over ‘Putting Smart to Work’, de do’s en dont’s van verschillende cases vanuit IBM en de ‘lessons learned’. Tijdens de netwerkborrel werd nog lang nagesproken over de (on)mogelijkheden van IoT oplossingen en de onbegrensde mogelijkheden. 

Posted in:CIONET Netherlands

Subscribe by Email

No Comments Yet

Let us know what you think